За нас

Пер Дормире е моментално главен бренд на продукти создаден од Materassificio Montalese. Присутен на преку 40 меѓународни пазари, Пер Дормире се стекнува со водечка позиција и продолжува да се шири.

Основан во 1971 година, благодарение на креативноста и занаетчиската традиција на фамилијата Caso, компанијата започнува да расте и станува многу успешен бизнис. Поседува огромно богатство од занаетчиски вештини, како и техничко знаење и технологија, пренесувано од генерација на генерација, збогатено со нови и оригинални содржини, достигнувајќи го највисокото ниво на квалитет на денешното производство.

Производствената целина денес покрива област која надминува 20,000 м2 ; дневното производство низ годините се зголемило од околу 40 до над 3,000 душеци. Компанија со над четириесет години искуство, со константно голем жар во работењето и сите предности понудени од занаетчиското производство – екстремна грижа за квалитетот, деталите и крајниот производ – соодветствуваат совршено со воведот во правилната технологија и “индустриските“ процеси, издигнувајќи производ со екстремно висок квалитет кој се здобива со неверојатен успех во водечките меѓународни пазари.

МИСИЈА

Ние поминуваме речици една третина од нашиот живот во кревет. Токму поради таа причина ниту еден детал од дизајнот, составот и крајниот производ на Пер Дормире не е создаден случајно. Секој избор, секое усвоено решение и секој еден искористен материјал, ја демонстрира желбата за кавлитет, кој само една компанија со цврсти занаетчиски корени во своето ДНК може да го има.

СЕРТИФИКАЦИЈА

За да им понуди подобра услуга на своите клиенти, Materassificio Montalese ја продолжува гаранцијата од 6 на 12 години. Трајноста на оваа гаранција е прикажана директно на етикетата на производот.