Project Description

ПОГЛЕДНЕТЕ ДРУГИ ДУШЕЦИ

СИТЕ ДУШЕЦИ

NATURE

ТКАЕНИНА
Ткаенината е изработена од 100% природни фибри од коноп и лен.

ПОЛНЕЊЕ
Страна A: (зимска страна) 2 cm волна од камила за чувство на топлина во студените ноќи +2 cm Extra Soft пена
Страна B: (летна страна) 2 cm фибри од лен за чувство на свежина во допир со кожата +2 cm Extra Soft пена
Внатрешното јадро има прекривка изработена од коњско влакно кое има висока отпорност и е природен терморегулатор кој овозможува одчина циркулација на воздух и не апсорбира влага.
Навлаката целосно се отстранува и се пере.

ВНАТРЕШНОСТ
3 cm – горен слој од Латекс со терморегулаторна функција и 7 зони на поддршка
2 cm – слој на Bio Waterfoam пена со етерични масла која има ортопедски својства и рамномерно го дистрибуира притисокот од телото врз целиот душек.
•0.5 cm среден слој од природен коноп.
14 cm – 900 федери во џебно јадро (во брачна( дупла) димензија) и околу 450 федери во единечна димензија, изработени за поддршка на 7 диференцијални зони на телото.
Секој федер обвиткан во џебно јадро функционира индивидуално, независно од другите.
•0.5 cm среден слој од природен коноп.
3 cm – слој на Bio Waterfoam пена со етерични масла која има ортопедски својства и рамномерно го дистрибуира притисокот од телото врз целиот душек.

  • Висина на душек: ≈27цм

  • Висина на јадро: ≈23цм

 МЕДИЦИНСКИ ПРОИЗВОД

ПОГЛЕДНЕТЕ ДРУГИ ДУШЕЦИ

СИТЕ ДУШЕЦИ