Project Description

ПОГЛЕДНЕТЕ ДРУГИ ПЕРНИЦИ

СИТЕ ПЕРНИЦИ

KAPOK

Полнење на перница: 100% фибри од капок
Полнење на навлака : 70% органски памук – 30% фибри од капок
Ткаенина: 100% органски памук
Перење: 40° – Се пере само навлаката, без полнењето
Димензија: 50x80cm

Капок (Ceiba pentandra) е гинантско тропско дрво кое достигува висина до 70м.
Фибрите од капок со кои е полнета перницата се добиваат од самите плодови на дрвјата кои создаваат “растителна волна”
Овој материјал е многу драгоцен затоа што е целосно органски и расте спонтано во природата.
Клучна карактеристика е неговата леснотија (има густина од 0,35 g / cm3, што го прави најлесното природно влакно во светот. Капок е влакно способно да им даде голема мекост на ткаенините и наполнување на перници и душеци, давајќи им голема отпорност и одлично управување со влагата.

ПОГЛЕДНЕТЕ ДРУГИ ПЕРНИЦИ

СИТЕ ПЕРНИЦИ