Ergomed2019-03-26T02:04:27+01:00

Project Description

ДРУГИ ЛАТОФЛЕКСИ

СИТЕ ЛАТОФЛЕКСИ

ERGOMED

КАРАКТЕРИСТИКИ
Ergogreen со Ergomed систем беше меѓу првите компании за развој на овој систем кој обезбедува зони на “еластична површина” во делот кај рамениците и бутовите во комбинација со ситем за прилагодување на обликот на лумбалната лордоза.
Овие изразени 3D елементи овозможуваат оптимална удобност и ергономски правилна позиција на ‘рбетот давајќи поддршка на поединечните анатомски форми на корисникот.
Исто така, преку можноста за персонализација на системот за тврдината на елементите може да се оптимизира распределбата на притисокот во карлицата и рамењата.
Ergomed system e иновативен систем со 3D елементи на поддршка, кои гарантираат дека нивното движење во сите три димензии ке овозможат ергономски точно ‘рбетно порамнување и природно искривување на ‘рбетот благодарение на механизмот за регулација на обликот на лумбалната лордоза во височина.
‘Рбетот е комплексен систем од интервертебралните дискови и прстени кои функционираат како амортизери чија цел е да овозможи одење.
Овој деликатен систем е под силно влијаие на секојдневните активности , подолго седење на едно место, возење, кревање тегови и неприродни пози кои влијаат и во некои случаи го поткопуваат овој деликатен систем. Правилната положба на ‘рбетниот столб за време на спиењето им овозможува на дисковите да ја повратат својата оригинална дебелина и да се одржи нивната ефикасност и еластичност.
Ergomed ја овозможува правилната положба на телото во текот на ноќта, благодарение на неговиот систем за поддршка.
Латофлексот го има во повеќе варијанти: фиксен, со рачен механизам и со електричен механизам.

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

 МЕДИЦИНСКИ ПРОИЗВОД

ДРУГИ ЛАТОФЛЕКСИ

СИТЕ ЛАТОФЛЕКСИ

Салон Скопје

ул. Никола Тесла бр.9 (спроти Технолошки Факултет)

Моб: 078/400-484

Салон Струмица

Бул. Гоце Делчев 103

Тел: 034/522-284 | 034/320-725

Моб: 076/348-843

Салон Битола

Ул. Никола Тесла бр.32

Моб: 075/327-113