Project Description

ПОГЛЕДНЕТЕ ДРУГИ ПЕРНИЦИ

СИТЕ ПЕРНИЦИ

DUAL NATURA

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ
Перницата DUAL NATURA е изработена со Visco Mind – вискоеластична мемори пена, која благодарение на својата еластичност и одлични ергономски особини, идеално се прилагодува на обликот на главата и вратот. Во самата перница има инсертирано BIO SOYA MIND пена изработена во комбинација со масла од соја. Оваа пена е изработена на природен начин без додавање на дополнителни супстанци, со што синтетичките материјали се заменети со природни елементи. Овој иновативен материјал овозможува одлична поддршка на вратот за време на спиењето, без да се стварат потисни точки, истовремено овозможувајќи природна хидратација и еластичност на кожата како и чувство на мекост. Овој специјален материјал истовремено овозможува заштита од алергии и бактерии.

СОСТАВ НА НАВЛАКА
Внатрешната навлака: 100% памук
Надворешна навлака: Probiotic system
Навлаката на перницата е специјално изработена по Probiotic System кој помага во природното намалување на алергии и астма благодарение на природните пробиотици кои го спречуваат растот на мувла и бактерии и уништуваат прашински грини .
Оваа двојно патентирана технологија е 100% органска
Пробиотиците се сместени во материјалот во форма на микрокапсули кои се активираат за време на користењето на перницата и ја одржуваат свежа и чиста.
Прекривките се отстрануваат и се перат на 30°C.

  • Достапни висини: 12цм

 МЕДИЦИНСКИ ПРОИЗВОД

ПОГЛЕДНЕТЕ ДРУГИ ПЕРНИЦИ

СИТЕ ПЕРНИЦИ