Project Description

ПОГЛЕДНЕТЕ ДРУГИ ДУШЕЦИ

СИТЕ ДУШЕЦИ

D-HOME FIRM WITH TOPPER

ТКАЕНИНА
Ткаенината е изработена од 100% антиалергиски фибри со “Lurex”дизајн.

ПОЛНЕЊЕ
Страна A: (зимска страна) волна од камила за чувство на топлина во студените ноќи +2.5cm Extra Soft пена.
Страна B: (летна страна) фибри од лен за чувство на свежина во допир со кожата +2.5cm Extra Soft пена.
Навлаката целосно се отстранува и се пере.

ВНАТРЕШНОСТ
3 cm – горен слој од Waterfoam пена со ортопедски својства, која рамномерно го дистрибуира притисокот од телото врз целиот душек.
14 cm – федери обвиткани во џебно јадро со 7 зонска поддршка за телото, кои независно функционираат
еден од друг.
Околу 1500 федери се присутни во брачна димензија и околу 750 федери во единечна димензија.
3 cm – долен слој од Waterfoam пена со ортопедски својства и повисока цврстина ,која рамномерно го дистрибуира притисокот од телото врз целиот душек и овозможува максимална поддршка на ‘рбетот за време на спиењето.

TOPPER D-HOME

ТКАЕНИНА
Ткаенината е изработена од 100% антиалергиски фибри со “Lurex” дизајн.

ПОЛНЕЊЕ
Страна A: (зимска страна) волна од камила за чувство на топлина во студените ноќи +2.5cm Extra Soft пена.
Страна B: (летна страна) фибри од лен за чувство на свежина во допир со кожата +2.5cm Extra soft пена.
Навлаката целосно се отстранува и се пере.

ВНАТРЕШНОСТ
2 cm – горен слој од Visco Mind® пена, со густина 95кг/м3, која е ергономска односно се прилагодува целосно на структурата на телото без да создава потисни точки.
1,5 cm – Bio Waterfoam пена со ортопедски својства збогатена со есенцијални масла.
2 cm – долен слој од Bio Visco Mind® пена збогатена со есенцијални масла. Има ергономски својства и одлично се прилагодува на структурата на телото.
Наддушекот – Тopper е изработен на начин да може целосно да се отстранува од душекот.

  • Висина на душек: ≈33цм

  • Висина на јадро: ≈20цм

 МЕДИЦИНСКИ ПРОИЗВОД

ПОГЛЕДНЕТЕ ДРУГИ ДУШЕЦИ

СИТЕ ДУШЕЦИ